Goodnews.ua


Українців кидають з житлом на новорічні свята: поширені афери

Декабрь 15
18:02 2018

Новий Рік вже на порозі. Якщо ви плануєте святкувати його не вдома, а зняти будиночок чи квартиру – будьте обережні. Для аферистів новорічні свята – золотий час для того, щоб здерти з вас купу грошей.

Наталія разом із друзями потрапила на гачок афериста напередодні зимових свят торік. Компанія орендувала в Києві квартиру через Інтернет, аби зустріти в ній Новий рік. І чомусь нікого не здивувало, що гроші власник забажав одразу, не показуючи оселю.

А далі – фантастика та й годі. Раптом у квартирі, яку винайняла на свято наша героїня, почався апокаліпсис.

«Він мені потім телефонує сам і каже – вибачте, я не можу вас заселити, тому що у нас там квартиру затопило. Там такий жах. І нас затопило, і сусідів. Я не можу вас поселити, скиньте мені карту, я віддам вам гроші», – згадує Наталя.

Гроші ніхто, зрозуміло, не повернув. Це був шахрай, який видурив у довірливої компанії гроші і зник. Того ж дня номер телефону, з якого дзвонив шахрай, уже був не дійсний.

Як не стати жертвою аферистів?

– Не хочете, щоб вас так кинули, коли зніматимете квартиру через Інтернет – у жодному разі не сплачуйте за оренду наперед.

– Вже при зустрічі – уважно перевірте орендодавця. Обов’язково в квартирі, яку він вам здає. А не десь на вулиці. Дивіться оригінали правовстановлюючих документів. Підписувати договір треба безпосередньо з власником чи з довіреною особою договір і тоді давати гроші.

– Хочете орендувати на свята будиночок десь в Карпатах? Будьте обережні. Вам можуть здати будинок-примару. Гроші візьмуть наперед. А коли ви приїдете з родиною за вказаною адресою виявиться, що такого будинку просто не існує. Аби такого не сталося, ріелтор Наталія Наумець радить – відслідковуйте орендований будинок в реєстрі прав власності. Там можна подивитися прізвища власників і зрозуміти, чи взагалі існує ця адреса. Щоправда, такий спосіб підходить лише для будинків, побудованих після 2013 року.

– Готелі. Якщо ви думаєте, що тут вже все чисто й прозоро, то не факт. І у них вам можуть зіпсувати свята. Так, той шикарний номер, який ви побачили і забронювали в інтернеті, в реальності може бути з облізлими стінами, грибком у ванній, тарганами та іншими сюрпризами. Вимагайте замінити все не на речі належної якості. Не допомагає? Вимагайте компенсації через суд.

Источник: ranok.ictv.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Лоусон стартует с последнего места на Гран-при США

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua