Goodnews.ua


У Запоріжжі власника IT-компанії підозрюють у махінаціях з держкоштами

Декабрь 28
15:34 2017

Власника запорізької аутсорсингової IT-компанії Infotek — Марка Марченка — підозрюють в незаконному збагаченні за рахунок бюджетних грошей.
Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України. Разом зі своїм старшим братом — Владиславом Марченко, який займає пост заступника глави Запорізької обласної ради, Марк організував схему з проведення фальшивих тендерів через систему держзакупівель "Прозорро". Сумарно схема дозволила її творцям отримати 87 мільйонів гривень.
За попередніми даними слідства, брати Марченки разом зі спільниками за 2017 рік провели понад 10 тендерів через "Прозорро" на ремонт і реконструкцію освітлення парку відпочинку в Мелітополі, а також спортмайданчиків і багатопрофільного ліцею в Запоріжжі. Тендери de facto не проводилися, так як до участі не допускалися сторонні фірми. На думку слідства, державне замовлення розігрувався між підконтрольними підприємствами, частина яких володіє явними ознаками фіктивності.
Після тендерів складалися документи про виконання робіт і послуг, які на ділі не проводилися. Отримані гроші переводилися на рахунки підконтрольних фірм, а вже звідти йшли фіктивним підприємством для подальшого переведення в готівку.
Станом на сьогоднішній день, Червонозаводський суд Харкова виніс рішення про форму попереднього ув'язнення братів Марченків. Вони поміщені під цілодобовий домашній арешт, а також зобов'язані носити електронні браслети. Слідство ще не визначилося щодо форми попереднього ув'язнення для ще одного учасника схеми — директора одного з комунальних підприємств Мелітополя — Олега Обрезанова.

Источник: ipress.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Украина — Грузия: где смотреть матч Лиги наций

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua