Goodnews.ua


У Росії заблокували сайт hromadske. Причина — матеріал про арешти кримських татар

Февраль 09
17:38 2022

Сайт hromadske став недоступним у Росії. На вимогу Генеральної прокуратури там заблокували матеріал про арешти кримських татар, проте це заблокувало доступ до всього сайту.

Про це повідомляє «Роскомсвобода».

Причиною блокування стало інтерв'ю 2016 року з Гасаном Гаджиєвим — правозахисником і членом партії «Хізб ут-Тахрір», яку заборонили на території РФ. У ньому він розповідає про репресії щодо кримських татар на території окупованого Криму, зокрема про арешти його однопартійців.

Генеральна прокуратура визнала цей матеріал екстремістським та заблокувала доступ до нього за двома посиланнями.

Проте через це на території Росії та окупованого Криму зник доступ до всього сайту hromadske, оскільки це обмеження доступу відбувається через HTTPS.

Окрім hromadske, у Росії заблокували «Європейську правду» — проєкт «Української правди». Так зробили через новину 2015 року.

У ній видання розповідало про те, що російське «Товариство захисту прав споживачів» не радить росіянам їздити до окупованого Криму та купувати там нерухомість. Доступ зник до всього сайту, оскільки обмеження до цього матеріалу теж відбувається через HTTPS.

Якщо ви перебуваєте на території Росії, використовуйте VPN, щоб обійти обмеження та блокування сайтів російською владою. Також слідкуйте за новинами у соціальних мережах.

Источник: hromadske.ua

Share

Статьи по теме

Останні новини

Плетенчук — про удари по нафтобазі у Феодосії: Окупанти мають відчувати на собі, куди потрапили

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua