Goodnews.ua


У NASA заявили, що на приватних станціях не потрібний шлюз для виходу в космос

Февраль 17
20:13 2023

Фото: Axiom Space

NASA опублікувало документи із вимогами до конструкції приватних космічних станцій. Текст опубліковано на сайті уряду США Sam.gov.

Один із документів присвячений ресурсу, яким має володіти станція. Очікується, що приватний наступник МКС має забезпечити 3-4 тис. робочих годин на рік для астронавтів, для чого буде потрібна присутність на борту двох людей. Агентство не заперечує, щоб частину робіт виконували члени приватного екіпажу. Загалом на рік планується проводити від 130 до 230 експериментів, використовуючи до 24 кубічних метрів сховища. Для забезпечення працездатності внутрішнього обладнання потрібно 42 кіловати потужності, а зовнішнього — 5-8 кіловат. На станцію планується передати 5 тис. кг вантажу та повернути 2 тис. кг.

Другий документ присвячено загальному опису технічних можливостей майбутньої станції. Найбільш несподіваною є відсутність вимоги наявності повітряного шлюзу для виходу у відкритий космос. Однак додається, що такі можливості можуть бути корисними для ремонту та отримання зовнішніх корисних навантажень. Крім того, якщо станція не матиме шлюзу, комерційний підрядник повинен буде запропонувати альтернативний спосіб розміщувати апаратуру і корисне навантаження зовні станції. Ймовірно, йдеться про робо-руки, які здатні самостійно взяти вантаж з корабля і встановити його на корпус. Крім того, документ передбачає одночасну присутність на борту приватного та державного екіпажу, причому приватний екіпаж, швидше за все, займатиметься технічним обслуговуванням станції. При цьому автори рекомендують частково розділити технічні завдання між двома екіпажами, щоб уникнути конфліктів у колективі від несправедливого поділу тягот.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Легенда итальянского футбола женился на бывшей телеведущей после девяти лет отношений

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua