Goodnews.ua


У Мінціфри роз'яснили механізм використання цифрового паспорта для вильоту з «Борисполя»

Июль 23
19:40 2020

Починаючи з вівторка, 21 липня, з аеропорту «Бориспіль» пасажири можуть вилетіти за допомогою цифрового паспорта в мобільному додатку «Дія». Поки ця опція доступна тільки для внутрішніх перельотів всередині країни.

Відповідні зміни в технологічні інструкції аеропорту затвердила Державна авіаційна служба України, повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

У Міністерстві цифрової трансформації надали алгоритм, за яким можна скористатися цифровим паспортом.

В першу чергу по прибуттю в аеропорт необхідно відкрити мобільний додаток «Дія» з цифровим ID-паспортом або закордонним паспортом громадянина. Далі пасажиру літака внутрішнього рейсу потрібно згенерувати QR-код і дати його зісканувати з екрану зі свого смартфона на пункті контролю авіабезпеки для зчитування.

«Після цього пасажиру буде дозволено здійснити політ. Важливо, що в такий спосіб не зчитуються персональні дані громадян. Співробітники аеропорту лише отримують підтвердження дійсності документа», – пояснюють у відомстві.

Источник: ua.news

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Ребров: Сборная Украины будет бороться за путевку в дивизион А Лиги наций

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua