Goodnews.ua


У Брянську підпалили притулок для тварин, загинули 52 кішки та собаки

Ноябрь 21
01:06 2022

У селищі Вірний Шлях на околиці Брянська згорів притулок для безпритульних тварин. Загинули 50 кішок, дорослий собака та щеня. Співробітники МНС та поліції зробили висновок, що спалах не був випадковим, основна версія причини пожежі – навмисний підпал.

Приватний притулок "Будинок волоцюги" належав 56-річному Геннадію Пальчиковському, поліціянту у відставці. Він розташовувався на дачі Пальчиковського та його присадибній ділянці. Як повідомляє "Комерсант", спалах стався ввечері у суботу, 19 листопада. Більшість собак жили на ділянці у вольєрах, їх вдалося врятувати, крім одного собаки та цуценя. Загинули 50 кішок, що жили в будинку: вони задихнулися від диму.

Одна з волонтерів, яка допомагала "Дому волоцюги", розповіла "Ось так", що сусіди неодноразово загрожували Пальчиковському та його притулку: їм заважав галас. За її словами, господареві притулку раніше надходили дзвінки з погрозами, йому підпирали хвіртки будинку, щоб він не зміг вийти. "Заважали собаки, а вбили кішок," — дивується зоозахисниця.

Притулок "Будинок волоцюги" не мав офіційного статусу. Волонтери приносили туди кинутих тварин з вулиці, лікували їх, доглядали і шукали нових господарів. Багато тварин до потрапляння до притулку зазнали жорстокості з боку людей.

На сторінці "Будинку волоцюги" у "ВКонтакті" Пальчиковський та його соратники повідомили , що акт підпалу зафіксовано рятувальними службами, зоозахисники написали заяву в поліцію з проханням порушити кримінальну справу за фактом підпалу будинку та загибелі тварин.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Повестки в ТЦК будут вручать по-новому

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua