Goodnews.ua


Трамп підписав указ про використання штучного інтелекту

Декабрь 05
07:52 2020

Президент США Дональд Трамп підписав указ, визначивши принципи, якими федеральні відомства країни повинні керуватися при використанні штучного інтелекту. Про це йдеться в повідомленні Білого дому, пише “Голос Америки”.

Згідно з документом, федеральним відомствам США наказано скласти список випадків використання штучного інтелекту, а Білому дому доручено розробити програму дій при його використанні в адміністративних цілях.

Головний технічний директор в адміністрації США Майкл Краціос, вважає, що указ Трампа “зміцнить довіру суспільства до технології, призведе до модернізації уряду і ще більше продемонструє лідерство Америки в області штучного інтелекту”.

В указі підкреслюється, що використання штучного інтелекту має бути “законним, цілеспрямованим і орієнтованим на продуктивність”, а також “безпечним, прозорим і підзвітним”.

Зазначається, що штучний інтелект вже використовується численними урядовими відомствами США для прогнозування застосування правових норм, а також для обробки і аналізу даних для формування загальної політики.

При цьому влада деяких штатів і міст стурбована з приводу додатків з використанням штучного інтелекту, особливо в частині можливої “алгоритмічної упередженості” при використанні програм, за допомогою яких правоохоронні органи можуть розпізнавати обличчя, записані на камери стеження.

Источник: unn.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Стародубцева уступила шестой ракетке мира в четвертьфинале WTA 1000

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua