Goodnews.ua


Тернополяни продовжують довіряти інтернет-шахраям

Август 22
07:59 2017

Тернополяни продовжують довіряти інтернет-шахраям

Про шахрайські схеми під час купівлі-продажу в інтернеті працівники поліції попереджали сотні разів. Однак мешканці краю продовжують нехтувати елементарними правилами безпеки та віддають гроші лиходіям.

За минулі вихідні у шахрайські пастки потрапили троє мешканців краю. 24-річна жителька села Котюжини розмістила в інтернеті оголошення про продаж корови, однак, замість заробітків, зазнала втрат. Невідомий покупець під приводом надсилання на банківську картку оплати за худобу, дізнався усі необхідні дані та зняв залишок – 800 гривень.

Задурно дістався невідомому зловмиснику ноутбук, який продавав мешканець обласного центру. Чоловік повірив у фальшиве смс-повідомлення про надходження 12 650 гривень на свій рахунок та відправив дорого вартісний товар покупцю. Однак ані гривні так і не отримав. В подібну аферу втрапила мешканка Чорткова. Жінка за «дякую» відправила планшет черговому пройдисвіту, а лише тоді пішла знімати з рахунку нібито отримані за товар гроші.

Працівники поліції вкотре застерігаю: торгуйте та не втрачайте розсудливості! Звичайно, найбезпечніше спочатку отримати готівку, а вже тоді віддавати товар. Але навіть при надходженні смс про зарахування коштів, обов’язково перевіряйте свій рахунок. Банківська картка, на яку ви отримуєте гроші від продажу, не має бути прив’язана до вашого мобільного, адже так шахраї уміло створюють фальшиві смс та відправляють власнику рахунку.

Не довіряйте невідомим! Можете залишитися без товару та без готівки!

Источник: 0352.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Миколенко может потерять звездного одноклубника

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua