Goodnews.ua


Телескоп NASA показав спіральну галактику з баром у сузір’ї Малий Лев

Январь 13
15:44 2022

Космічна рентгенівська обсерваторія «Чандра» Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) сфотографувала спіральну галактику з баром NGC 3344, яка знаходиться у сузір’ї Малий Лев.

Як передає Укрінформ, про це обсерваторія повідомила у Твіттері.

««Чандра» спостерігає за сузір’ям Малий Лев», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поруч знаходиться спіральна галактика з баром NGC 3344, яка розташована за близько 20 млн світлових років від Землі, її розмір майже удвічі менший за нашу галактику Чумацький Шлях.

Today Chandra is gazing at galaxies in Leo Minor, the smaller lion. Nearby in the sky is galaxy NGC 3344. Located approximately 20 million light years from Earth, this face-on spiral galaxy is roughly half the size of our Milky Way. pic.twitter.com/ygIdnkHWHN

— Chandra Observatory (@chandraxray) January 12, 2022

Відкривачем цього об'єкта є британський астроном німецького походження Фрідріх Вільгельм Гершель, який уперше спостерігав за ним 6 квітня 1785 року.

Спіральні галактики з баром — це спіральні галактики з перемичкою, що перетинає їх посередині. Спіральні рукави таких галактик відходять від кінців бару, тоді як у звичайних спіральних галактиках вони починаються безпосередньо від ядра.

Источник: ukrinform.ua

Share

Статьи по теме

Останні новини

Эль-Шаарави пропустит матч с Динамо в Лиге Европы

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua