Goodnews.ua


Телефонна розмова з "банкіром" коштувала чоловіку 32 тисячі гривень

Март 11
21:04 2019

«На мобільний телефон подзвонив чоловік і представився працівником банку. Повідомив, що рахунок заблоковано через спробу несанкціонованого доступу і слід негайно змінити паролі»: такі і подібні заяви реєструють поліцейські від краян, які стали жертвами інтернет-шахраїв. Лише за минулі вихідні мешканці області допомогли невідомим вкрасти понад 45 тисяч гривень.

2 шахрайства з банківськими картками задокументували правоохоронці Тернопільського відділу поліції. Двоє тернополян змінили паролі і втратили 900 та 12, 560 гривень кожен. А мешканцю Хоросткова «пощастило» найбільше: зловмисник зумів зняти понад 32 тисячі з картки. Схема відома, однак, на жаль, і надалі дієва: незнайомець по телефону представився працівником банку та повідомив, що в фінустанові зафіксували підозрілу спробу зняти кошти з рахунку. Зі слів додзвонювача, клієнту слід негайно змінити пароль та продиктувати усі номери зазначені на картці. Чоловік повідомив усі дані банківської картки, а невдовзі отримав приголомшливе смс-повідомлення: з рахунку зняли увесь залишок.

За усіма фактами шахрайства відкрито кримінальні провадження.

Аби не потрапити в шахрайські пастки, слід не довіряти незнайомцям конфіденційну інформацію. Вкотре нагадуємо, жоден банківський працівник не телефонує до клієнтів з запитами про захисні коди, номери банківських карток, тощо. Будь-які фінансові операції працівники фінансових установ здійснюють у відділеннях банку.

Будьте пильними!

Источник: nday.te.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Лунин не спас, а Реал внезапно проиграл Лиллю: видео лучших моментов матча

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua