Такий ніжний, як хмаринка: рецепт неймовірно смачного курячого паштету на зиму
Ноябрь 21
03:16
2022
Домашній паштет являє собою перетерте м'ясо, морепродукти, гриби чи овочі з додаванням прянощів, горішків, вершкового масла. Рецептом грибного паштету ми ділились раніше, тепер пропонуємо закрити на зиму заготівлю з курятини.
Від магазинного продукту цей паштет відрізняється ніжним смаком та насиченим ароматом. Рецептом страви поділилася українська фудблогерка Надія (cream_cherry_) в Інстаграмі.
Як приготувати курячий паштет
Інгредієнти:
- 1 кг курячого м'яса (в цьому рецепті бедро)
- 300 г свиної підчеревини (сало з прожилками м'яса)
- 300 г курячої печінки
- 300 г моркви
- 300 г ріпчастої цибулі
- 3 яйця
- сіль, перець за смаком
Приготування:
- Печінку потрібно почистити та запарити кип'ятком, через 2-3 хв відкинути на сито, промити і дати стекти зайвій рідині.
- Підчеревину ріжемо на невеликі шматки і трохи підсмажуємо в глибокій сковороді, потім додаємо туди порізану цибулю і через 10 хв моркву. Тушкуємо під кришкою все разом до готовності. Охолоджуємо.
- Перемелюємо на м'ясорубці через дрібне сито куряче м'ясо, печінку та сало з овочами. Додаємо яйця та спеції, добре перемішуємо.
- Розкладаємо масу у чисті сухі банки не до самого верху, закриваємо банки кришкою твіст. Ставимо баночки з паштетом у баняк для стерилізації з застеленим рушничком дном, повністю заливаємо банки теплою водою. Вода повинна десь на 2-3 см покривати банки.
- Стерилізуємо після закипання 4 години на маленькому вогні. При потребі доливаємо гарячу воду під час стерилізації, якщо вода випаровуватиметься і її рівень впаде.
- Після стерилізації вимикаємо вогонь і залишаємо банки охолоджуватись у воді. Потім виймаємо, акуратно витираємо та за годину-дві, як добре висохнуть, виносимо до прохолодного та темного підвалу на зберігання.
Источник: telegraf.com.ua