Goodnews.ua


Світовий дефіцит напівпровідників збережеться до 2022 року

Ноябрь 23
08:03 2021

Світовий дефіцит напівпровідників збережеться до 2022 року, проте до середини року ситуація може покращитися на тлі доступності більшого обсягу поставок.

Це прогнозує JPMorgan.

Нестача мікросхем, що зберігається, негативно позначається на цілій низці галузей, від автомобілебудування до виробництва побутових приладів, персональних комп'ютерів і смартфонів.

Деякі аналітики та інвестори очікують, що дефіцит збережеться до 2023 року, проте експерти JPMorgan налаштовані оптимістичніше.

"Ми не очікуємо, що 2023 рік буде характеризуватись дефіцитом пропозиції", — сказав співдиректор з досліджень JPMorgan у галузі технологій, ЗМІ та телекомунікацій в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Гокул Харіхаран в інтерв'ю CNBC.

Проте 2022 рік "буде трохи непростішим", зазначив він. Ситуація може покращитись у другому півріччі наступного року, проте перше півріччя, ймовірно, все ще характеризуватиметься дефіцитом, сказав Харіхаран.

JPMorgan рекомендує інвесторам звертати увагу на більш довгострокові тренди на ринку напівпровідників, які більшою мірою можна вважати структурними, ніж циклічними, зазначає експерт.

До структурних трендів, як правило, відносяться перманентні зміни в галузі, тоді як на циклічні тренди впливає бізнес-цикл, і вони зазвичай повертаються до початкової точки після кількох років.

Источник: biz.censor.net

Share

Статьи по теме

Останні новини

Декларация доходов: сколько денег чиновники скрыли от государства

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua