Goodnews.ua


Спецслужби РФ намагалися завербувати українського військового за допомогою месенджера WhatsApp

Январь 29
18:05 2019

Співробітники Головного управління військової контррозвідки СБУ викрили спроби російських спецслужб вербування військових-секретоносіїв Збройних Сил України для отримання інформації в оборонній сфері.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ, оприлюднивши відео з заявами українських бійців.

"Я військовослужбовець Збройних сил України, маю допуск до держтаємниці, 2018 року під час проходження військової служби у ЗСУ я за власною ініціативою звертався до посольства РФ з метою вирішення особистих побутових питань, не пов’язаних з моєю професійною діяльністю. Після мого візиту до дипустанови РФ мені зателефонував співробітник консульського відділу та запропонував провести зустріч з метою вирішення моїх особистих питань. Після чого за допомогою месенджера WhatsApp мені надходило декілька смс-повідомлень, які, як мені здалось, мали вербувальний характер. Від пропозиції провести зустріч і співпрацювати з представниками консульського відділу посольства РФ я категорично відмовився", — розповів один із українських військових.

Своєю чергою ще один військовий розповів, що протягом 2014-2018 років систематично їздив на територію окупованого Криму для відвідання родичів. Під час одного з таких візитів його затримали співробітники ФСБ РФ, які доправили українця до райвідділку для проведення допиту.

"Співробітників ФСБ цікавили питання щодо моїх функціональних обов’язків, персональні дані військовослужбовців, зокрема, керівного складу, обсяги інформації, до якої мене допущено, та порядок виїзду до тимчасово окупованих територій українськими військовослужбовцями. Після чого змушували мене надати згоду на конфіденційне співробітництво з метою збирання та передачі їм службової інформації. За виконання їхніх завдань мені обіцяли грошову винагороду", — розповів боєць.

Окрім цього він зазначив, що у разі відмови ФСБівці погрожували створити "суттєві проблеми" йому та його близьким і родичам.

Як зазначається, обидва офіцери інформації на шкоду інтересам держави не передавали.

Також у СБУ нагадали, що відповідно до ч. 2 ст. 111 КК України "звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їхніх представників жодних дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання", і закликали українців, яких намагалися вербувати російські спецслужби, невідкладно звертатись до правоохоронних органів України.

Источник: tsn.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Промоутер Джошуа сообщил, какой бой ему планируют организовать следующим

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua