Goodnews.ua


Соцмережі підсилюють відчуття самотності

Ноябрь 17
23:04 2018

Психологи висловлювали припущення, що люди, які багато часу проводять в соціальних мережах, більше схильні до розвитку депресії, частіше відчувають почуття самотності і стикаються з іншими психологічними проблемами.

Вчені з Пенсінвальванского університету вирішили перевірити цю гіпотезу. Вони запросили 140 студентів, які є активними користувачами соцмереж, взяти участь в експерименті. Половина студентів продовжили жити як зазвичай, а друга половина — скоротили час в соцмережах до 30 хвилин на добу. Обидві групи вели щоденники, де описували, скільки часу проводять в соціальних мережах і як себе почувають. Також за станом студентів стежили вчені, а на їхні телефони встановили додатки, що дозволяють перевірити, чи не порушувались правила експерименту. Так тривало впродовж трьох тижнів.

Через три тижні виявилося, що ті, хто скоротив час в соцмережах, стали відчувати себе менш самотніми. У цій групі знизився рівень тривожності і прояви симптомів депресії. Особливо покращився стан тих студентів, у яких на початку експерименту були високі показники тривожності, почуття самотності і депресивних станів. Також самі вони відзначали, що стали відчувати себе краще.

Тепер вчені хочуть провести масштабні дослідження, щоб підтвердити результати і дати свої рекомендації користувачам соцмереж.

Источник: zdorovia.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Рейтинг Зеленского снижается: сколько украинцев доверяют президенту

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua