Goodnews.ua


Шахрай продавав через інтернет вигадані товари

Март 29
09:15 2018

Чоловік зареєструвався на одному з сайтів і подавав оголошення про продаж товарів, яких не мав, пише Експрес-онлайн.

Він розміщував фото аудіо-техніки з інших сайтів та просив оплату за неї наперед. Люди перераховували йому кошти, а після цього він зникав. Правоохоронці з'ясовують, скільки людей стали жертвами 27-річного шахрая.

"До поліції звернувся 47-річний киянин, – розповідає Експрес-онлайн Іванна Ященко, речниця ГУ НП у Донецькій області. – На одному з сайтів він знайшов оголошення про продаж аудіо-навушників. Ціна була привабливою. Тож чоловік зателефонував продавцю, аби домовитися про купівлю. Продавець назвав номер банківської картки, на яку необхідно переказати кошти. Киянин надіслав 3800 гривень. А коли гроші надійшли на рахунок, продавець враз опинився "поза зоною досяжності".

Невдовзі поліція вийшла на слід шахрая. Він виявився жителем Лимана Донецької області. Під час обшуку у молодика вилучили банківські картки, комп'ютерну техніку та мобільні телефони з сім-картками – адже він постійно змінював телефонні номери. Триває експертиза.

"Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України(шахрайство). Порушнику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років. Наразі його не затримано, адже ця стаття не вимагає такої процедури. Триває розслідування.

На жаль, такі випадки непоодинокі. Майже щодня до поліції надходять звернення від ошуканих мешканців, які продають або купують товар через інтернет", – додає Іванна Ященко.

У поліції нагадують: перш ніж замовити товар, слід подивитися рейтинг продавця, відгуки про нього інших покупців. Якщо товар в іншому місті, краще скористатися доставкою з можливістю оплати після отримання замовлення. А ще слід встановити ліміт на зняття коштів із банківської картки.

Источник: expres.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Погба готов на сокращение зарплаты ради игры за Ювентус

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua