Goodnews.ua


Серійний шахрай, який через сайт «OLX» «продавав» речі, отримав вирок суду

Октябрь 05
15:41 2021

27 вересня 2021 року суддя Автозаводського районного суду Кременчука Оксана Пальчик розглянула у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження по обвинуваченню особи, уродженця Кременчука, освіта середня, не одруженого, не працюючого, депутатом, учасником бойових дій та ліквідатором аварії на ЧАЕС не є, раніше не судимого, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Як сказано у вироці суду, 8.03.2021 року близько 16.00 він, з корисливих мотивів, маючи злочинний умисел на заволодіння чужим майном шляхом обману, користуючись раніше створеним обліковим записом в мережі «OLX», зареєстрованим за абонентським номером НОМЕР_1 , на якому розміщене оголошення про продаж електронного плиткорізу, шляхом обману заволодів коштами потерпілого у сумі 2 тис 400 гривень, які останній переказав йому у якості часткової оплати за товар на банківську картку, емітовану в АТ КБ «Приват-Банк», яка рахується за іншою людиною та фактично знаходилась у користуванні потерпілого.

Отримані грошові кошти у сумі 2 тис 400 гривень витратив на власний розсуд.

15.03.2021 року близько 19.00 з корисливих мотивів, маючи злочинний умисел на заволодіння чужим майном шляхом обману, повторно, користуючись раніше створеним обліковим записом в мережі «OLX», на якому було розміщене оголошення про 4 барних стільці, шляхом обману заволодів коштами ще одного потерпілого у сумі 480 гривень, які останній переказав йому у якості часткової оплати за товар на банківську картку.

23.03.2021 року близько 19.00 він же , з корисливих мотивів, маючи злочинний умисел на заволодіння чужим майном шляхом обману, повторно, користуючись раніше створеним обліковим записом в мережі «OLX» з оголошенням про продаж електронного плиткорізу, шляхом обману заволодів коштами наступного потерпілого у сумі 250 гривень, які останній переказав йому у якості часткової оплати за товар на банківську картку.

24.03.2021 року близько 16.00, маючи злочинний умисел на заволодіння чужим майном шляхом обману, повторно, користуючись раніше створеним обліковим записом в мережі «OLX», на якому розміщено оголошення про продаж електронного плиткорізу, шляхом обману заволодів коштами четвертого потерпілого у сумі 500 гривень, які останній переказав йому у якості часткової оплати за товар на банківську картку.

23.03.2021 року близько 13.00, з корисливих мотивів, маючи злочинний умисел на заволодіння чужим майном шляхом обману, повторно, користуючись раніше створеним обліковим записом в мережі «OLX», на якому розміщено оголошення про продаж електронного плиткорізу, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_8 у сумі 500 гривень, які останній переказав йому у якості часткової оплати за товар на банківську картку.

Таким чином, зловмисник заволодів чужим майном, шляхом обману (шахрайство), та повторно заволодів чужим майном шляхом обману і його дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 190 та ч. 2 ст. 190 КК України.

Під час досудового розслідування між прокурором Кременчуцької окружної прокуратури Мельником В.О. та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості. Угода укладена в присутності захисника — адвоката Коротченка О.П.

Згідно з нею, обвинувачений беззастережно визнав себе винним в обсязі обвинувачення за статтею 190 ч. 1 та ст. 190 ч.2 КК України.

Строронами узгоджено, що йому буде призначене покарання за ч. 1 ст. 190 КК України — у вигляді 1 (одного) року обмеження волі, за ч. 2 ст. 190 КК України у вигляді 3 (трьох) років обмеження волі, відповідно до ч.1 ст.70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно призначити покарання у вигляді 3 років обмеження волі. На підставі ст. 75, 76 КК України, звільнити від відбування покарання з випробувальним строком.

Заслухавши справу, суддя затвердила угоду про визнання винуватості, укладену 27 вересня 2021 року між прокурором Кременчуцької окружної прокуратури Мельником Віктором Олександровичем і обвинуваченим у присутності захисника Коротченка О.П. у кримінальному провадженні від 31.03.2021 року.

Суддя визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 та ч. 2 ст. 190 КК України та призначив йому узгоджене покарання:

— за ч. 1 ст. 190 КК України — у виді 1 (одного) року обмеження волі,

— за ч. 2 ст. 190 КК України — у виді 3 (трьох) років обмеження волі.

Відповідно до ч.1 ст.70 Кримінального кодексу України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим суддя остаточно призначив покарання у виді 3 років обмеження волі.

Також на підставі ст. 75 КК України, суддя звільнив обвинуваченого від призначеного покарання у виді обмеження волі з випробуванням та встановленням іспитового строку на два роки.

Источник: kg.ua

Share

Статьи по теме

Останні новини

Україну атакують «Шахеди», у Києві та низці областей оголошена тривога

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua