Goodnews.ua


Секретна хмара. Google розробляє таємне програмне сховище для бізнесу

Февраль 07
22:04 2019

Google запускає конкурс для розробників, переможці якого отримають $20 тис. за вирішення проблем компанії у сфері конфіденційних обчислень.

Не секрет, що Google — це не тільки популярний пошуковик, але й один з найбільш просунутих IT-гігантів, який розробляє нові способи програмування, штучний інтелект, складні цифрові системи і додатки, які можна застосовувати практично в усіх сферах життя.

У деяких випадках корпорація дозволяє собі купувати окремі стартапи і компанії за мільйони, а то й мільярди доларів, щоб ті ділилися своїми технологіями і продовжували їх розвивати, але вже в екосистемі Google.

Але, іноді, системи є настільки вузькоспрямованими або новими для ринку, що компанія змушена створювати відкриті платформи і залучати будь-яких розробників з усього світу, які можуть хоч чимось допомогти.

Однією з подібних систем є Asylo, — відкритий фреймворк для так званого "конфіденційного програмування" — технології, яка дає змогу створити окреме безпечне середовище для розробки, захищене від інших небезпечних систем.

Google запустила Asylo у травні минулого року, і планує довести технологію до стану окремої захищеної мережі програмування, вся інформація і бази даних якої будуть зберігатися в безпечному замкнутому вузлі — анклаві.

Така система потрібна Google і всім розробникам хмарних технологій, оскільки вони можуть надати іншим великим компаніям і розробникам надійний сервіс для дистанційного зберігання інформації і програмування в найбільших масштабах.

Але, незважаючи на те, що Google зробити вихідний код Asylo відкритим для всіх розробників, компанія поки не може реалізувати свій концепт і має багато невирішених завдань.

"Упровадження нової технології утруднено через залежність від конкретного обладнання, складнысть і відсутність інструментів розробки додатків для конфіденційного програмування", — написали директор Google Cloud Engineering Джейсон Гармс і продакт-менеджер компанії Неллі Портер у блозі Google.

Через те, що компанія, навіть з відкритим вихідним кодом, не може самостійно розвинути Asylo до кінцевої мети — сервісу для безпечного зашифрованого програмування — у Google вирішили залучити розробників за винагороду.

Менеджери запустили Confidential Computing Challenge — конкурс з конфіденційного програмування або C3, і пропонують гроші тим, хто зможе вирішити поточні завдання для Google у цій сфері або "значно просунути технологію".

Переможці конкурсу отримають $15 тис. готівкою, $5 тис. на рахунок Google Cloud Platform і "спеціальний подарунок у вигляді пристрою". Якщо Google не збирається використовувати гаджети своїх конкурентів, легко припустити, що це буде або смартфон або ноутбук Pixel.

Реєстрацію охочих відкрито з першого лютого 2019-го за цим посиланням, вона завершиться першого квітня 2019-го.

Крім цього, Google безкоштовно пропонує охочим три практичних програми, які допоможуть почати вивчення конфіденційного програмування на платформі Asylo. Отримати курс можна тут, ввівши код, який представники компанії залишили в блозі.

Источник: techno.nv.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Шанс для Мудрика: Тренер Челси анонсировал ротацию в кубковом матче

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua