Goodnews.ua


СБУ оновила програму, що захищає органи держвлади від хакерів

Июнь 16
13:23 2021

Кіберфахівці СБУ оновили платформу MISP-UA, щоб ефективніше захищати органи державної влади від хакерських атак.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

В СБУ пояснили, що майданчик створено для обміну даними про кібератаки та кіберінциденти на об’єктах критичної інфраструктури та державних електронних інформаційних ресурсах.

СБУ, використовуючи досвід країн ЄС і НАТО, у 2018 році впровадила відповідну систему на базі відкритого програмного забезпечення Malware Information Sharing Platform – MISP-UA.

Після долучення до платформи організація, установа чи підприємство отримує можливість обмінюватись через MISP-UA з іншими учасниками та СБУ актуальною інформацією про реальні й потенційні кіберзагрози, знаходити способи та інструменти для їх виявлення і нейтралізації.

Протягом 2021 року спецслужба реалізувала низку принципових оновлень MISP-UA, що дозволило забезпечити відповідність платформи сучасним викликам кібербезпеки держави.

Оновлена платформа MISP-UA дозволяє користувачам підтримувати свої системи кіберзахисту максимально готовими до відбиття потенційних атак, у тому числі атак так званого «нульового дня». Підключення доступне за посиланням.

За даними СБУ, наразі до платформи MISP-UA підключено майже 800 користувачів і відстежується 3 мільйони унікальних індикаторів компрометації.

Источник: ukrinform.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Динамо уверенно разгромило Левый Берег

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua