Goodnews.ua


СБУ оголосила в розшук керівників IT-компанії «Стахановець»

Июнь 13
08:28 2017

СБУ оголосила в розшук керівників IT-компанії «Стахановець»

Головне слідче управління Служби безпеки України повідомило про підозру у скоєнні злочину засновнику та комерційному директору компанії розробника комп’ютерних програм «Стахановець» та Mirobase. Про це в понеділок, 12 червня, повідомили у прес-службі СБУ.
Як зазначається, в рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці розслідують факти можливої передачі російським спецслужбам інформації державних установ та особистих даних українців громадянами України Михайлом Яхимовичем та Володимиром В’язмітіним.
Повідомляється, що обидва бізнесмени оголошені у розшук і тепер перебувають на території РФ під «опікою» кураторів з російських спецслужб. У даній справі триває досудове слідство.
Слід відзначити, що «Стахановець» — це відома корпоративна комп'ютерна програма, яка допомагає керівникам підприємств відслідковувати діяльність своїх співробітників. Вона не тільки фіксує кількість проведеного на підприємстві часу робітника, але й збирає дані про його уподобання і про те які саме програми, інтернет-ресурси використовує людина працюючи на робочому комп'ютері.
В Єдиному держреєстрі юридичних і фізичних осіб (ЄДР) сказано, що ТОВ «Стахановець ПРО» зареєстровано в Дніпрі, а засновниками товариства є кіпрська компанія. Кінцевими бенефіціарами «Стахановця» виступають громадянин РФ Ігор Боровиков і громадяни України Сергій Шамшин та Яхимович.
Після повідомлень СБУ про підозру в роботі на російські спецслужби Яхимович заявив, що подає до суду проти відомства про захист честі і гідності. До 2011 року Вязьмітінов відповідав за побудову партнерського каналу і ключові угоди на території України в ТОВ «Центр технічної підтримки «Доктор WEB», продукцію якого зараз заборонена в Україні.
Як стверджували у СБУ російське програмне забезпечення «Стахановец» дозволяє вмикати мікрофони, відеокамери на комп'ютерах, де воно встановлене. Роозробники заперечували, що за допомогою програми можливо передавати дані за межі компанії-клієнта.

Источник: zaxid.net

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

У Британії до шкільної бібліотеки повернули книгу через 113 років

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua