Goodnews.ua


Російські хакери атакували лабораторію, в якій досліджують "Новачок"

Июль 30
17:05 2018

Швейцарська лабораторія Spiez, яка спеціалізується на запобіганні хімічних, біологічних і ядерних загроз була атакована групою хакерів, пов'язаних з Росією.
Про це повідомляє Blick.

Зазначається, що хакери з групи "Sandworm", пов'язаної з російським урядом, представлялися членами організаційного комітету лабораторії і поширили документ з інструкціями про майбутню конференцію з хімічної зброї, заплановану на вересень.
У текстовому документі містилась лише інформація про конференцію, однак у файл була "вшита" ​​шкідлива програма.
Кіберзлочинці використовували підроблений адреса електронної пошти та націлювалися на експертів з хімічної зброї, запрошених на конференцію.
"Хтось діяв від імені лабораторії. Ми негайно поінформували учасників конференції, що документ не наш, і вказали на небезпеку", – заявив Курт Мюнгер з Федерального управління цивільного захисту.
Лабораторія, ймовірно, стала мішенню для хакерів через її ролі в розслідуванні отруєння Сергія і Юлії Скрипаль в британському місті Солсбері. Вона залучалася до експертизи нервово-паралітичну речовину, яка була використана для отруєння.

Источник: 24tv.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Цены на картошку в Украине бьют рекорды

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua