Goodnews.ua


Путінські інсайдери моляться про успішні вибори від Республіканської партії

Ноябрь 08
19:22 2022

Російські державні ЗМІ з великим інтересом стежать за проміжними виборами в США, але настрій у московських студіях помітно зіпсувався в порівнянні з веселими епізодами років, що передували вторгненню Росії в Україну. Хоча експерти та ведучі все ще вболівають за республіканців, вони не обіцяють глядачам повного порятунку, навіть якщо Республіканська партія знову керує. Навіть найдосвідченіші пропагандисти не можуть приховати той факт, що війна Росії проти України — і глобальні наслідки, які послідували за нею — погіршуються лише гірше .

99e75dff207e6186ec3995f302a2f9f4.webp (13 KB)

Виступаючи у вівторок на державному телешоу « 60 хвилин », директор Центру стратегічних комунікацій Дмитро Абзалов зазначив: «Звичайно, ми залежимо від виборів у США. Хто в цьому сумнівається, варто переглянути головні теми сьогоднішніх новин. Кожен польовий командир повідомляє, що вони підключені до американських виборів, плануючи спостерігати за ними вночі. Навіщо їм дивитися, якщо тут все вирішується?»

Навіть очікувана поява на політичній арені колишнього президента Дональда Трампа мало підбадьорила рупорів Путіна. Під час недільного ефіру шоу « Недільний вечір з Володимиром Соловйовим » провідний прокремлівський пропагандист Володимир Соловйов описав відеоролик із образливою критикою Трампа проти президента Джо Байдена як думку «розумної людини, яка відкрито говорить усе, що думають багато американців. »

Заступник декана факультету світової політики МДУ Андрій Сидоров гірко поскаржився на те, що адміністрація Байдена намагається змусити Росію йти на переговори з Україною. Ведучий і учасники дискусії відсахнулися, запитуючи, який сенс переговорів. Сидоров пояснив, що США хотіли, щоб Росія відступила з окупованих нею територій в Україні. Соловйов недовірливо запитав: «Куди відступати?» Глава РТ Маргарита Симоньян випалила: «У Сибір».

Тема відступу зачепила нерви, оскільки російські війська стрімко втрачають українську землю на користь української армії. Вести переговори на цьому етапі означало б закріпити свої втрати та визнати поразку Росії. Сидоров зосередився на Америці: «Ви щойно показали Трампа. Звичайно, я великий шанувальник цього колишнього президента. Мені навіть подобаються його кольори, кольори Республіканської партії». Сидоров розповів про відносини Трампа з Комітетом 6 січня і додав, що вони будуть посилювати свій тиск. Соловйов перебив: «Господи, так нехай тиснуть. Нехай женяться між собою, ріжуть один одного або вбивають».

Сидоров уточнив: «Нас не хвилює, як вони ставляться один до одного, але Трамп породжує багато ненависті в американському суспільстві. З моєї точки зору, чим більше вони ненавидять один одного, тим краще для нас». Він окреслив головну тезу, яка виникла в кількох державних телевізійних шоу: незалежно від того, яка партія може прийти до влади в Сполучених Штатах, Росія перебуває в жахливому становищі в Україні. Найкращим варіантом дій, запропонованим експертами державного телебачення, було розпалити розбіжності в США в надії поставити під загрозу подальшу допомогу Україні.

Під час понеділкового ефіру державного телешоу « 60 хвилин » Сергій Лузянін, професор Московського державного інституту міжнародних відносин при МЗС Росії, поскаржився на двопартійний «русофобський консенсус» у Конгресі та Сенаті США. «Потенційна перемога республіканців у Конгресі і, можливо, в Сенаті, ознаменує початок політичного Хелловіну», — сказав Лузянін. Він передбачив, що в найближчі два роки республіканці будуть боротися з безліччю юридичних розбіжностей, судових справ і імпічментів, що призведе до загострення вже існуючих суспільних розбіжностей і конфліктів серед еліт.

Лузянін спрогнозував: «Після проміжних виборів ми побачимо скляну банку, повну отруйних американських павуків, які рвуть один одного. Ідіть і їжте один одного! Це буде лякаючий політичний процес… Він також може призвести до тактичних чи стратегічних змін у їхній зовнішній політиці… Беріть багато попкорну і дивіться».

Головний лакей Путіна закликає росіян вибрати насильницьку смерть замість поразки у війні

Ведуча Ольга Скабєєва зазначила, що воліла б покладатися на власну силу Росії, а не сподіватися, що її вороги знищать один одного: «Ми продовжуємо сподіватися, що це станеться, але вони ще не знищать один одного».

Політолог Володимир Корнілов пояснив, що республіканці перетворять Байдена на кульгаву качку, заблокуючи, зокрема, його оборонний бюджет, що негативно вплине на допомогу США Україні, а отже, допоможе Росії. Він додав: «Що стосується вбивання клину, ми, безумовно, повинні спробувати дестабілізувати ситуацію в Сполучених Штатах Америки… а також у їхніх союзниках».

Щоб підбадьорити глядачів, упродовж усього шоу неодноразово звучав кліп із заявою члена палати представників Марджорі Тейлор Грін (R-GA), яка минулого четверга пообіцяла, що «жодного пенні не піде в Україну». Військовий експерт Михайло Ходарьонок, полковник російської армії у відставці, не зміг приховати свого роздратування, зазначивши: «Не звертаймо уваги на крики окремих маргінальних представників крила Трампа. Загалом кажучи, вони не представляють настрої всередині Республіканської партії. Військова допомога Україні буде продовжена».

Скабєєва погодилася: «Ситуація не зміниться на краще, і ми повинні покладатися виключно на себе, на російську армію. Республіканці не можуть допомогти нам утримати Херсон». Пізніше в шоу вона додала: «Шансів, що обсяг фінансування зміниться, небагато, але звичайний росіянин продовжує сподіватися і вірити. Вони ніколи не стежили за проміжними виборами так уважно… Ми довіряємо і віримо в республіканців. У нас взагалі є інші союзники?»

Share

Статьи по теме

Останні новини

Ключевой защитник Барселоны сможет вернуться только зимой

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua