Goodnews.ua


Психолог назвала найвразливіші для вигоряння професії

Октябрь 24
12:14 2022

Емоційне вигоряння загрожує найчастіше тим, чия робота пов'язана з постійним спілкуванням із великою кількістю людей. Це вчителі, медичні та соціальні працівники, співробітники правоохоронних органів, рятувальники, продавці та менеджери.

За її словами, причинами вигоряння можуть стати тривалий стрес, постійна рутина, підвищення навантаження, часті відрядження, нездорова атмосфера в колективі, маленька зарплата, робота без вихідних та відсутність заохочень.

«Щоб уникнути вигоряння, потрібно знайти в житті баланс між роботою та сім'єю, хобі та друзями. Також важливо побудувати довірчі відносини з колегами та керівником, розібратися зі своїми завданнями та зрозуміти, що подобається, а що ні»

Селезньова зазначила, що впоратися з вигорянням можна, якщо воно триває не більше місяця.

«Для початку треба зрозуміти, що конкретно не влаштовує у роботі і найбільше непокоїть. Спробуйте створити план дій і чесно відповісти собі на два запитання: «Чи я щасливий сьогодні?». і «Що мені потрібно зробити, щоб завтра стало краще?» — Запевняє фахівець.

Також впоратися з напругою допоможуть масаж, спорт, хобі, відпочинок із сім'єю, зустрічі з друзями, походи, подорожі та прогулянки, медитація та йога.

Источник: storinka.com.ua

Share

Статьи по теме

Останні новини

Росія веде переговори про передачу єменським хуситам протикорабельних ракет — Reuters

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua