Goodnews.ua


Псевдопрацівник банку зняв з картки пенсіонерки усі її заощадження

Декабрь 28
08:00 2017

Близько 1600 гривень зняла невідома особа з банківського рахунку. Саме таке повідомлення надійшло на лінію «102» Тернопільського відділу поліції. Про подію повідомила 64-річна місцева мешканка, інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Жінка стала черговою жертвою псевдопрацівника фінансової установи. Зловмисник увійшовши в довіру до краяни дізнався всі персональні дані, аби вчити протиправне. За допомогою отриманої інформації, пройдисвіт без проблем зняв залишок на електронному гаманці. Сума 1600 гривень.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

Працівники поліції вкотре наголошують краянам про правила безпеки, за допомогою яких ви зможете вберегти свої кошти від рук телефонних аферистів.

Пам’ятайте:

  • Працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. У разі такої ситуації і коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть за номером банку.
  • Ніколи не повідомляйте свої персональні дані (ПІН-код, номер картки, CVVномер, слово-пароль карти). Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку.
  • Намагайтеся контролювати свої особисті дані, які розміщено в соціальних мережах. Видаліть, на ваш погляд, усю небезпечну інформацію.
  • Не носити ПІН-код в гаманці або в мобільному телефоні (смартфоні)
  • Підключити СМС-банкінг, який повідомляє про операції по картковому рахунку
  • У мережі Інтернет здійснювати перерахування грошей виключно за допомогою знайомих вам ресурсів.
  • Користуючись банкоматом, перевірити, чи немає там сторонніх предметів, накладок.

У разі якщо ви стали жертвою телефонних злодіїв, одразу телефонуйте в поліцію.

Источник: nday.te.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Цены на продукты в Украине выросли: лидеры подорожания

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua