Goodnews.ua


Псевдопрацівник банку виманив у чоловіка 4 тисячі гривень

Январь 16
23:03 2019

Майже кожен стикався з тим, що його особисті дані хотіли виманити телефонні шахраї. Є кілька поширених схем, якими користуються зловмисники.

Одна з махінацій, що використовується найчастіше, – це СМС від банку про блокування картки. Таке повідомлення приходить з невідомого номера, де написано, що банківська карта заблокована, а для з'ясування деталей необхідно передзвонити за номером, який вказаний в кінці повідомлення.

Більшість ошуканих людей починають панікувати, дзвонити і повідомляти всі дані, кодове слово і навіть пароль. Аферисти виманюють інформацію про номер карти, CVV-код (три цифри на зворотному боці картки), пароль до онлайн-кабінету та інші дані. Також зловмисники весь час просять залишатися на лінії, аби жертви не могли зателефонувати на гарячу лінію фіну станови.

Від такого роду афери потерпів тернополянин. Поспілкувавшись з невідомим, чоловік виявив нестачу на своєму картковому рахунку в розмірі майже 4000 гривень. Про даний факт тернополянин повідомив правоохоронців.

Щоб захиститися від зловмисників, досить не піддаватися паніці і не розголошувати свої дані. Аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам'ятати:

— співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;
— якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;
— дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

Источник: 0352.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Ред Булл модифицирует болид по требованию ФИА

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua