Goodnews.ua


Псевдопрацівник банку видурив у жінки 7 тисяч гривень

Октябрь 31
23:03 2018

Черговою жертвою телефонного шахрайства стала 31-річна тернополянка. Жінка повірила псевдопрацівнику банку та втратила значну суму грошей з двох платіжних карток.

За словами потерпілої, до неї на мобільний зателефонував незнайомець, який представився співробітником Національного банку України, пише Досьє 102.

Співрозмовник почав розпитувати жінку, в яких фінустановах вона обслуговується. Відтак, отримавши необхідну інформацію, почав лякати, що її «електронні» гаманці заблоковано. Під час розмови тернополянка продиктувати лиходію номер однієї з своїх банківських карток та тризначний код на зворотній стороні.

Аби вберегти кошти ще з однієї нібито заблокованої картки, псевдобанкір порадив жінці піти до найближчого терміналу та перекинути їх на інший рахунок. Весь час зловмисник тримав свою жертву на зв’язку і казав, що робити. Тернополянка перерахувала на невідомий їй номер понад 7 тисяч гривень.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство. Поліцейські встановили, з яких номерів телефонували до потерпілої. Зловмисника розшукують.

Правоохоронці вкотре застерігають краян не довіряти телефонним незнайомцям ким би вони не представлялися. Запам’ятайте: працівники банку ніколи не телефонують до клієнтів і не запитують персональні дані карток. Не повідомляйте нікому номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV2/CVC2 коди або іншу інформацію.

Якщо до вас навіть і телефонують нібито із банку і розповідають, що картку заблоковано, насамперед зберігайте спокій. Варто перевірити інформацію. Зателефонуйте за номером телефону банківської установи, який зазначений безпосередньо на вашій картці чи номерами телефонів, які є на офіційних сайтах банківських установ, в яких ви обслуговуєтесь.

Источник: teren.in.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Украина предложила новую схему поставки газа в Европу

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua