Goodnews.ua


Псевдобанкіри видурили у чоловіка 23 тисячі гривень

Август 16
08:30 2017

Псевдобанкіри видурили у чоловіка 23 тисячі гривень

Більше 23 000 гривен втратив 32-річний чоловік, поспілкувавшись з невідомим, що назвався працівником одного з відомих українських банків. Поліція розшукує афериста та застерігає громадян від зайвої довіри до незнайомих осіб.
До Шосткинського відділу поліції звернувся 32-річний місцевий мешканець, який розповів, що з його банківської картки зникло понад 23 000 гривен.
Як з’ясували поліцейські, заявник отримав на свій мобільний телефон смс — повідомлення про заблокування свого карткового рахунку. Занепокоєний клієнт, задля з’ясування всіх обставин, зателефонував за вказаним у повідомленні номером телефону.
Чоловік, що зняв на тому кінці дроту слухавку, назвався співробітником банку і підтвердив інформацію. Проте, додав він, якщо абонент надасть йому номер своєї картки та секретний код, що прийде йому в смс-повідомленні, ситуацію можна виправити. Не замислюючись про наслідки, потерпілий надав співрозмовнику всю цю інформацію, після чого з його рахунку, власне, й зникли всі гроші.
«Незважаючи на чисельні попередження про таку схему шахрайства, люди все ще потрапляють на «гачок» аферистів, — говорить Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Я вкотре наголошую, що в такий спосіб діють лише шахраї. Для перевірки інформацію по своїм фінансових рахункам потрібно особисто звертатися до банківської установи, а при отриманні подібного смс-повідомлення – не звертати на нього уваги».
Наразі за даним фактом вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Правоохоронці роблять все можливе, аби розшукати афериста та повернути потерпілому втрачені кошти.

Источник: regionews.sumy.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

В Ювентусе определились с будущим Погба

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua