Goodnews.ua


Принципова різниця між цифровими та універсальними верстатами

Август 01
17:50 2024

Верстатне обладнання купується з метою забезпечення тривалого, ефективного, безпечного виробництва продукції без збоїв та інших несправностей. Першочерговими завданнями при цьому є зниження собівартості виробів та підвищення його якості. Незалежно від того, цифрові чи універсальні це моделі, підприємство отримує високотехнологічні технічні засоби, що характеризуються особливою надійністю та стійкістю до зношування з часом. Широке поширення вони мають не тільки на промисловому виробництві, але і в умовах дрібних приватних артілей або домашніх майстерень.

Компанія «ДІС-ГРУП» пропонує продаж інструментів та деталей, виконаних за індивідуальними замовленнями або серійно. Крім цього, фахівці організації допоможуть вибрати та підібрати повний комплект верстатного обладнання, на підставі ваших вимог та уподобань.

Застосування та особливості

Промислові верстати обох типів дають можливість виконувати обробку деталей одночасно в декількох різних площинах, обточувати складні криволінійні поверхні та багато іншого. При цьому досить великий перелік матеріалів, які підходять для роботи. Це можуть бути сплави, дерево, полімери, деревно-стружкові плити й т.д.

Агрегати універсального класу управляються вручну. Тут передбачені складні ланцюги, що складаються з механічних передач та вузлів, які відповідають за створення кінематичних зв’язків між двигуном та залежними органами. На комплексі обладнання встановлені напрямні, що рухаються по вертикалі та горизонталі. По цих лініях безпосередньо рухаються консольні частини та робоче полотно.

 

Успішність результату безпосередньо залежить саме від оператора. Він відповідає за зміну інструментальних насадок, обертання заготовини у просторі, замір параметрів та контроль якості.

Що стосується модулів з числовим управлінням, то вони виконують свої функції згідно із заданими програмами. Комп’ютерний блок посилає команди на електричний привід, що запускає своєю чергою рух різального або шліфувального інструменту. Суворий контроль над діями й навіть дрібними переміщеннями робочих площин здійснюється за допомогою спеціальних датчиків із сенсорними модулями для зворотного зв’язку. На підставі цього вдається з високим рівнем точності коригувати всі деталі та маршрути траєкторії руху інструментальної частини.

Все це дозволяє обійтися без висококваліфікованого фахівця, тому що міняти ріжучі крайки, запускати програми та встановлювати заготовини може звичайний робітник, без вузькоспеціалізованої освіти.

Чому цифрові модифікації купують частіше

Зовні апаратні комплекси мало різняться. Схожі також деякі їх конструктивні особливості. Для отримання максимально точного, швидкого та правильного результату бажано віддавати перевагу машинам з автоматизованим функціоналом.

До базових переваг верстатів із числовим програмним управлінням відносять:

  • Мінімальна участь людини.
  • Регулювання більшості показників у автоматичному режимі.
  • Не потрібно виконувати ручну розмітку та масу інших підготовчих операцій.
  • Налаштування для переходу на інший клас деталі здійснюється за лічені секунди.
  • Висока швидкість роботи та якість виробу.

Якщо потрібно робити безліч різних операцій за короткий проміжок часу, то застосування верстатів з ЧПУ стане найкращим варіантом. Крім того, це дозволяє ретельно та завчасно планувати виробничі цикли.

У компанії «ДІС-ГРУП» можна купити верстатне обладнання в широкому асортименті та за вигідними цінами. За потреби проводиться повний курс навчання операторів верстатів цифрового типу. Працює сервісний центр, в якому можна отримати технічне обслуговування верстатів та агрегатів.

 

Share

Статьи по теме

Останні новини

Испания, играя в меньшинстве почти весь матч, разгромила Швейцарию

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua