Goodnews.ua


Повз Землю пролетів темний витягнутий астероїд

Февраль 20
19:44 2023

Фото: НАСА

Вчені з Лабораторії реактивного руху НАСА в Південній Каліфорнії вивчили астероїд під назвою 2011 AG5, що пролетів повз Землю 3 лютого на відстані близько 1,8 мільйона кілометрів.

Про це повідомляється у прес-релізі, опублікованому на сайті Phys.org.

Астероїд відстежували за допомогою Мережі далекого космічного зв’язку. Показано, що розмір космічного мандрівника становить близько 500 метрів завдовжки і близько 150 метрів завширшки, що можна порівняти з хмарочосом Емпайр-стейт-білдінг.

За словами астрономів, цей об’єкт є найвитягнутішим із 1040 астероїдів, які зближувалися із Землею і спостерігалися радаром на сьогоднішній день. 2011 AG5 має тонкі темні та світлі області, які можуть вказувати на дрібні деталі рельєфу, розмір яких становить щонайменше кілька десятків метрів у поперечнику.

Якби астероїд спостерігався неозброєним оком, він здавався б темним, як вугілля. Спостереження також підтвердили, що у 2011 AG5 низька швидкість обертання та повний оборот займає дев’ять годин. Астероїд здійснює оберт навколо Сонця за 621 день, а в 2040 році він пролетить повз Землю на відстані близько 1,1 мільйона кілометрів.

Tags
Share

Статьи по теме

Останні новини

«Талантливый игрок с невероятным потенциалом»: Гендир клуба МЛС прокомментировал аренду игрока Шахтера

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua