Goodnews.ua


Поставки електромобілів Tesla за рік зросли на 108%

Апрель 10
11:30 2021

Каліфорнійська компанія Tesla в I кварталі поточного року відправила покупцям 184,8 тис. електромобілів при прогнозних поставках 177 822 одиниці.

Переважна більшість поставок довелося на компактні електрокари Model 3 і Model Y. При цьому в звітний період не було поставлено жодного електромобіля більш дорогих моделей – Model S і Model X. Їх загальні поставки в січні-березні обмежилися 2020 одиницями.

За аналогічний період минулого року Tesla зробила всього 102 672 електромобілі. При цьому покупцям було відвантажено 88 400 EV. З них понад 76 тис. також припало на компактні Model 3 і Model Y.

Після публікації даних про продажі в I кварталі 2021 року акції Tesla зросли на 7,5%. «Сектор електромобілів, схоже, готовий відновити своє зростання, враховуючи зростаючий попит в Китаї, Європі та США. Поставки Tesla можуть стати іскрою, необхідної для початку наступного ралі», – сказав Джессі Коен, старший аналітик компанії Investing.com.

Для Tesla величезне значення має китайський ринок, на який припадає понад 20% продажів каліфорнійської компанії. Однак така однобокість може принести їй серйозні проблемами.

Китайська влада має намір обмежити можливість військових і співробітників ключових держкомпаній користуватися електромобілями компанії Tesla. Це пов’язано з побоюваннями, що інформація, яку збирають бортовими комп’ютерами американських EV, може завдати шкоди національній безпеці КНР.

Источник: finance.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Валлин предсказал победителя реванша Усик — Фьюри

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua