Goodnews.ua


Порошенко поспілкувався із молоддю у Вінниці і пообіцяв привабливі умови підтримки ІТ-бізнесу

Сентябрь 08
22:02 2018

Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко у Вінниці відвідали HUB «Місто змістів», де поспілкувалися з талановитою молоддю – переможцями міжнародних конкурсів з комп’ютерної графіки та веб-дизайну, студентами Вінницького національного технічного університету. Про це інформує Банкова.

Зокрема, молодь цікавилася, які професії, на думку президента, будуть затребувані роботодавцями через 5-10 років. «Впевнений в тому, що розвиток ІТ-індустрії буде мати пріоритетний характер не лише тому, що це глобальний тренд в світі, а й тому, що ми об’єднаємось для того, щоб створити абсолютно привабливі умови підтримки функціонування ІТ-бізнесу», — відповів глава держави.

За словами Петра Порошенка, неможна втратити напрацювання української технічної школи, в тому числі Вінницького університету. «Попит, ринок на ІТ-послуги зростає кожного року, зростає на 30%-50%», — зауважив президент.

Глава держави додав, що ІТ-сфера є цікавою. «Намагаюся також тримати себе в формі і дуже уважно слідкувати за цим», — розповів президент.

Крім того, ІТ-сфера має велике практичне застосування, в тому числі у військових. Глава держави зауважив, що вчора відвідував Головне управління розвідки Міністерства оборони: «Той шлях, який пройшла розвідка за останні 4 роки – це неймовірно. Той обсяг інформації, який ми зараз отримуємо зі супутників, яку картинку, ми сьогодні демонструємо в режимі реального часу – це не тільки збільшує ефективність наших військ і не тільки рятує життя українських воїнів», — сказав президент. Він наголосив, що це стало можливо завдяки фахівцям комунікаційних спеціальностей, супутникових технологій тощо.

«Це означає, що в Україні вже створена дуже потужна школа, яка дозволяє нам на рівних боронити рідну землю. І це ще один внесок, здавалося, дуже далекого від військової служби фаху, який працює на Україну», — зазначив глава держави. Президент додав, що це є ще одним підтвердженням, що традиційним науковим центрам в цьому напрямі необхідна державна та місцева підтримка.

Також Глава держави відзначив важливість високих технологій в державному секторі. «Електронне урядування – це боротьба з корупцією. Електронне урядування – це прискорення ефективності державної машини», — наголосив президент, нагадавши про запуск електронних декларацій, системи державних закупівель ProZorro тощо.

«Сфера IT не має кордонів. І ви можете працювати в будь-якій компанії світу. І ми лише маємо створити умови, щоб ці можливості глобалізації IT-сектору були конкурентноздатні», — підкреслив глава держави. Президент зауважив, що будуть робитися стимулюючі позиції і щодо оподаткування, і щодо створення бізнес-інкубаторів, в тому числі для ІТ-бізнесу.

Источник: glavcom.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Над військовими базами США кружляли невідомі безпілотники

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua