Goodnews.ua


Польський міністр закликав НАТО і ЄС до спільного рішення щодо Huawei

Январь 14
22:02 2019

Міністр внутрішніх справ Польщі Йоахім Брудзинський закликав Європейський Союз і НАТО працювати над спільною позицією щодо того, чи виключати китайську корпорацію Huawei зі своїх ринків.

Про це пише RMF FM.

Заява міністра прозвучала після того, як у Польщі арештували китайського громадянина, працівника місцевого відділу Huawei, за звинуваченням у шпигунстві. Утім представник польських спецслужб повідомив, що звинувачення не пов'язані безпосередньо з Huawei.

"У НАТО також є побоювання щодо Huawei. Було б дуже доцільно мати спільну позицію серед держав-членів ЄС і членів НАТО ", — сказав Брудзинський.

"Ми хочемо, щоб відносини з Китаєм були добрими, інтенсивними і привабливими для обох сторін", — додав він.

Польський урядовий чиновник, відповідальний за кібербезпеку, Кароль Оконьський, повідомив Reuters у неділю, що "круті" зміни політики щодо Huawei не гарантовані після арешту, але використання продуктів компанії з боку державних установ можуть переглянути.

Представник китайського зовнішньополітичного відомства Хуа Чуньїн, відповідаючи на зауваження на черговому брифінгу в Пекіні, заявила, що Китай сподівається, що польська сторона працюватиме над створенням взаємної довіри і підтримуватиме відносини.

Хуа сказала, що "деякі люди" прагнуть використовувати необґрунтовані звинувачення щодо загрози безпеці, щоб "придушити і обмежити розвиток китайських технологічних компаній за кордоном".

Huawei звільнила зааерштованого працівника у спробі відмежуватися від скандалу.

Низка держав, зокрема США, Австралія, Велика Британія та Японія, наклали значні обмеження на Huawei і ZTE через побоювання щодо національної безпеки. Уряди країн насамперед турбує роль китайських компаній у побудові мереж 5G. Техніка Huawei нібито має "чорні двері", які дають китайським спецслужбам доступ до зашифрованих даних пристроїв.

Источник: eurointegration.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

53-летний Мозли стал чемпионом мира по версии Celebrity Boxing World

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua