Goodnews.ua


Поліція затримала шахрая, який давав фальшиві оголошення в Інтернеті

Май 09
09:17 2017

Поліція затримала шахрая, який давав фальшиві оголошення в Інтернеті

У поліції радять — якщо отримали СМС про перераховані на вашу картку гроші, перевіряйте інформацію у банку.
36-річний киянин розміщував у Інтернеті на різних сайтах оголошення про продаж побутової техніки за вигідними цінами. При цьому користувався не власним комп’ютером, а послугами салонів та клубів. Коли потенційні покупці переказували на його рахунки передоплату за товар, чоловік вимикав телефон — і крапка!
Останніми жертвами зловмисника стали жителі Києва та Маріуполя, які переказали 7 тис. грн. на його рахунок, після чого зв’язок з «продавцем» був втрачений.
Негідник винаймав житло у Хмільнику. Там його і затримала поліція. Як повідомив Дмитро Руденко, начальник Хмільницького відділення поліції, під час проведення санкціонованого обшуку у його помешканні поліція вилучила 32 (!) сім-картки мобільних операторів, кілька мобільних телефонів та банківських карток.
Затриманий раніше був судимий за шахрайські дії, його розшукувала столична поліція. Щодо нього відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 ККУ. Підозрюваному загрожує покарання до 3-х років позбавлення волі.
Поліція інформує про новий вид шахрайства з мобільниками і банківськими картками. Чоловік задумав продати через Інтернет новий плазмовий телевізор, бо дуже потрібні були кошти на ремонт квартири. Покупець знайшовся швидко, погодився на ціну і заявив, що скинув гроші на картку. Дійсно, продавець отримав СМС: «На ваш рахунок … баланс…» і вказана сума.
– Добре, що я спочатку подзвонив, а потім поїхав у відділення банку – ніяких коштів на мою картку не надходило! Тільки після цього я звернув увагу, що СМС-ка відправлена не з банківського номера, а із звичайного мобільного телефона, — розповів продавець телевізора. – Думаю, якби моїй мамі прийшла така СМС, то вона, не сумніваючись, віддала б телевізор шахраю!
У поліції кажуть, що вберегтись від шахрайства в Інтернеті можна. Треба ретельно перевіряти «фінансові» СМС-ки у банківських установах. А на пошті користуватися накладеним платежем. Використовуючи його, покупці можуть пересвідчитись, що отримали саме той товар, що замовляли.

Источник: 33kanal.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Росія продаватиме супутники трьом країнам Західної Африки

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua