Goodnews.ua


Perseverance знайшов на Марсі незвичайний камінь

Октябрь 12
03:06 2022

Багато людей мають вдома кота і дуже люблять цих милих тварин. Але ніхто не міг навіть припустити, що десь далеко, на зовсім іншій планеті, на Марсі, можуть бути кішки.

Про це повідомляє Nature World News.

Деякий час тому вчені ретельно вивчили дані, які їм вдалося отримати за допомогою марсохода Perseverance і помітили дещо дуже дивне. Вони побачили незвичайний камінь, форма якого нагадує кішку, яка відпочиває на поверхні Червоної планети в максимально зручній для неї позі «буханки».

Співробітники NASA розповіли про те, що фото було зроблено марсоходом ще в середині вересня під час дослідження кратера Езеро. Вчені почали розглядати зображення максимально швидко, використовуючи для цього передові камери, які були встановлені безпосередньо на щоглі ровера.

Дуже швидко незвичайне зображення каменю стало неймовірно популярним в соціальних мережах серед любителів космічного простору, тварин і Марса. На фото можна роздивитися, що «кішка» лежить в улюбленій позі цих милих домашніх тварин. “Буханець хліба” — це поза, коли кішка підтискає під себе хвіст і лапи. Абсолютно всі домашні улюбленці воліють відпочивати та навіть спати саме так.

Вчені звернули увагу на те, що даний камінь виступає в якості ще одного прояву парейдолії. Явище досить популярне і передбачає те, що люди в незнайомих для них об’єктах можуть побачити якісь візерунки або ж зображення, але насправді їх не існує. Для багатьох марсіанських об’єктів характерно саме це явище. Наприклад, раніше вчені фіксували камені, які нагадували ідеально рівний трикутник і навіть фалоімітатор.

Источник: planetanovosti.com

Share

Статьи по теме

Останні новини

Реал объявил о продлении контракта с Карвахалем, который получил тяжелую травму

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua