Goodnews.ua


Обережно, шахрайство: українці поскаржилися на фейкові листи з ДФС

Март 16
16:09 2017

Обережно, шахрайство: українці поскаржилися на фейкові листи з ДФС

На електронну адресу українців надсилають листи нібито від Державної фіскальної служби України, які при відкриванні блокують роботу комп’ютера.
Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала фінансист Алла Желізняк.
За її словами, вчора на робочу електронну почту їй прийшов лист від Державної фіскальної служби України із темою "Заборгованість".

"Як кожен бухгалтер, звичайно лист відкриваєш, бо не розумієш, що відбувається, та і цікавість бере своє. у середині листа звернення до "шановного платника податку", в якому описано, хто пише і чого, а також стоїть лінк (причому зовні посилання позначене як sfs.gov.ua), де можна прочитати саме повідомлення та деталі цього листа", – написала Желізняк.
У середині листа є zip-файл, при відкриванні якого запускається програма шифрування всіх файлів та програм, що є на комп’ютері.

"Не зашифрувалися, тільки відкриті файли та відкриті програми. Потім наші системні адміністратори, розшифровують повідомлення, що все на компі зашифровано якимось кріптом, і розшифрувати можна тільки за допомогою дешифрувального ключа, і всі можливі маніпуляції чи намагання розшифрувати не дадуть нічого хорошого. Ключ пропонують купити, але суму та саме рішення може бути відіслане протягом 48 годин", – написала Желізняк.
Вона рекомендує не відкривати подібні листи самостійно та нічого з них не завантажувати.

Источник: obozrevatel.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Витаминотерапия при болезнях суставов — health info

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua