Названо найкорисніший для серця вітамін
Вчені з Данії з’ясували, що люди, які багато їдять овочі та фрукти і, отже, отримують з них вітамін С, рідше страждають від серцево-судинних захворювань.
Дослідники з Університету Копенгагена виявили, що високий рівень вітаміну С у крові, зумовлений вживанням овочів та фруктів, пов’язаний зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань та передчасної смерті.
Дослідники вивчили дані про 100 тисяч датчан. Виявилося, що люди, які їли багато овочів та фруктів, на 15% рідше страждали від серцево-судинних захворювань та на 20% рідше вмирали передчасно. Це пояснюється підвищеною концентрацією вітаміну С у крові. Цей вітамін виконує багато функцій в організмі. Наприклад, він допомагає формувати сполучну тканину.
Вітамін є потужним антиоксидантом, який захищає клітини від пошкоджень. Людський організм не може виробляти вітамін С самостійно, ми маємо отримувати його з їжі.
Вчені пояснюють, що, вживаючи багато фруктів та овочів, ви загалом формуєте правильний спосіб життя, який постійно приноситиме користь. Крім того, фрукти та овочі містять багато інших вітамінів та клітковини.
Источник: glamour.kyiv.ua