Goodnews.ua


Масові отруєння школярів в Україні могли статися через заклики у групах «Вконтакте»

Май 24
23:03 2018

Інциденти з отруєнням дітей у школах невідомою речовиною шокували всю країну. Черкаси, Миколаїв, Харків. Усі отруєння сталися буквально за один тиждень. Хто, навіщо і чим труїть дітей?

Загадкова історія з отруєнням дітей в українських школах почалася з Черкас. Просто під час лінійки школярі один за одним втрачають свідомість. До лікарні потрапляє півсотні учнів. Зовсім скоро дуже схожий інцидент повторюється вже у Миколаєві. Там теж дітей отруїли невідомою речовиною. Минає менше доби – і карети швидкої допомоги вивозять дітей зі школи в Харкові.
Хто і чим труїть дітей? Більше ніж тиждень спеціалісти не могли знайти слідів. Перевірили все: воду, повітря. І нічого. З’ясували лише одне: хтось розпилив невідому речовину. І ось з’явився перший слід. Як виявилося, зривати уроки за допомогою газу дітей закликали в одній із груп у забороненій в Україні російській соцмережі «ВКонтакте». Про це повідомило видання «Обозреватель» із посиланням на Кіберполіцію. У спільноті під назвою «Challenge Completed» заклики до отруєнь були ще у квітні. Зараз таких груп вже кілька.
Більшість експертів схиляється до думки, що це звичайне хуліганство. Хтось один зробив, а за ним почали повторювати. Для розваги.
Чим саме труїли дітей – поки невідомо. Але якщо раптом історія повториться і ви чи ваші діти відчуєте підозрілий запах – спробуйте негайно покинути це місце. Якщо не встигли і розумієте, що втрачаєте свідомість, – акуратно лягайте на бік, аби не задихнутися. Подразнення очей? Максимально швидко промийте їх водою, радять медики.

Источник: ranok.ictv.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Рюдигер планирует завершить карьеру в саудовском чемпионате

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua