Legatus

Лікар розповіла, як їсти цибулю, щоб урятуватися від раку

Ноябрь 20
10:16 2022

Коштує недорого, доступний усім і зробить смачнішою та кориснішою майже будь-яку страву. Все це про цибулю. Щоб отримати максимальну користь від продукту, потрібно знати, як, кому і в якому вигляді його краще їсти. Про це розповіла терапевт, гастроентеролог Віра Самсонова.

Найбільшу користь від цибулі людина отримує з’їдаючи продукт у свіжому вигляді. При цьому максимальна кількість вітамінів та мікроелементів міститься в молодих пір’їнках зеленої цибулі. До речі, не дарма вчені прицільно вивчають алліл-сульфіди, які містяться в стрілках цибулі і кільцях. Є дані, що вони здатні пригнічувати ракові клітини. Крім того, продукт здатний гальмувати накопичення підшкірного жиру. Варто мати на увазі, що смажена цибуля (у духовці, у фритюрі і так далі) – це вже менш корисний продукт з відносно високою калорійністю.

Фахівці попереджають, що цибулю слід їсти з обережністю гіпертонікам та людям, які страждають на тромбози. Крім того, свіжий продукт під забороною, якщо у людини гострий панкреатит чи загострення хронічного процесу, гастрит із підвищеною кислотністю, виразкова хвороба з частими загостреннями, синдром подразненого кишечника, коліт.

Раніше кандидат медичних наук, гастроентеролог Сергій В’ялов попередив про небезпеку використання цибулі на лікування хвороб шлунка. Зокрема, йдеться про популярний народний засіб із застосуванням цибульного настою.

“Що буде, якщо пити цибулю та не використовувати нормальне лікування? Гастрит звичайний може перейти в атрофічний, а там і до раку шлунка недалеко”, – попередив лікар.

Источник: ua-novosti.info

Share

Статьи по теме

Останні новини

Двох російських військових судитимуть за вбивство та замах на життя цивільних у Бучі на Київщині

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
enfrdeitplptruestruk