Goodnews.ua


Кіберполіція викрила шахраїв, які обікрали онкохворих дітей на 100 тисяч

Август 15
08:56 2017

Кіберполіція викрила шахраїв, які обікрали онкохворих дітей на 100 тисяч

Злочинці використовували реквізити родичів для отримання доступу до коштів.
Працівники кіберполіції Донецької області викрили групу шахраїв, які заволоділи грошима родин тяжко хворих дітей. Сума збитків оцінюється у понад 100 тисяч гривень, повідомляє УНІАН.
Організатором і керівником групи виявився 27-річний чоловік, який знаходиться в місці позбавлення волі на тимчасово окупованій території. Група загалом складалася з п'яти осіб – жителів Донеччини і Запоріжжя. "Потерпілими від злочинних дій шахраїв були сім'ї онкохворих та тяжкохворих дітей. Шляхом розміщення оголошень на телебаченні і різних інтернет-ресурсах родичі просили громадян про допомогу. У повідомленнях зазвичай вказувалися, крім номерів банківських карт, номери мобільних телефонів родичів. Саме їх використовували зловмисники для заволодіння грошовими коштами потерпілих", — пояснюють у поліції.

Злочинна схема передбачала виготовлення дублікатів SIM-карт мобільних операторів, завдяки чому аферисти перехоплювали повідомлення від банківських систем і відкривали собі доступ до коштів власників рахунків. Завдяки функції отримання готівки без картки, а лише за ідентифікацією з допомогою телефону, учасники групи отримували гроші з банкоматів. Наразі проведено обшуки в оселях підозрюваних, вилучено чималу кількість доказів і накладено арешт на 13 банківських рахунків фігурантів справи.
Двом учасникам злочинної групи вже оголошено про підозру за дев'ятьма кримінальними злочинами. Інші шахраї переховуються на окупованій території та оголошені українськими правоохоронцями в розшук. Завдяки розкриттю групи вдалося попередити ще мінімум сім злочинів і запобігти крадіжці близько півмільйона гривень.

Источник: tsn.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Доходы «Укроборонпрома» выросли на 50%

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua