Goodnews.ua


Ілон Маск запропонував адміністрації Байдена ввести вуглецевий податок

Февраль 13
07:56 2021

Американський мільярдер Ілон Маск, засновник SpaceX і Tesla, давно пропонує «карати доларом» тих, хто забруднює повітря і океани вуглекислим газом, і сподівається, що новий уряд підтримає ініціативу щодо захисту навколишнього середовища. Однак, схоже, ідея Маска ввести вуглецевий податок не зустріла ентузіазму у новій адміністрації, пише HighTech Plus з посиланням на Electrek.

Суть вуглецевого податку полягає в додаткових відрахуваннях за викиди СО2. Його можна вводити різними способами, в тому числі, як прямі платежі з боку підприємств, що забруднюють атмосферу викидами СО2, або у вигляді податків на споживчому рівні за продукти, що містять викопне паливо.

Ілон Маск – давній прихильник ідеї вуглецевого податку. Глава Tesla впевнений, що ринок функціонує правильно, коли ціни – які, на його думку, просто інформація про продукт – відповідають дійсності. Що стосується продуктів, пов’язаних з викидами СО2, то тут ціни не вірні, оскільки не відображають збитки від викидів для довкілля і людини. За даними досліджень, збитки обчислюються трильйонами доларів. Таким чином, вважає Маск, якщо ці збитки будуть міститися в ціні, ринок почне приймати вірні рішення.

В інтерв'ю з телеведучим Джо Роганом Маск розповів, що звернувся до адміністрації нового президента Джо Байдена з пропозицією ввести в США вуглецевий податок.

«Я говорив з адміністрацією Байдена про введення вуглецевого податку, а вони такі: «Ну, це занадто складно з політичної точки зору», – сказав він. Схоже, новий уряд не в захваті від цієї ідеї, додав він.

Вуглецевий податок на електрику, вироблену з вугілля і природного газу, а також на бензин очевидно стане для Tesla хорошою підмогою в конкурентній боротьбі з традиційними автокомпаніями. Однак, як зауважив Маск, підвищить витрати для SpaceX.

Також Маск запропонував зробити вуглецевий податок нерегресивним, щоб він не обтяжив малозабезпечених.

Згідно з дослідженням аналітиків МВФ, тільки підвищення податку на СО2 дозволить досить швидко декарбонізувати економіку. У країнах, які виробляють найбільше парникових газів, ставка вуглецевого податку повинна до 2030 року піднятися до $75 за тонну.

Источник: mind.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Киммих — об игре против Барселоны в ЛЧ: Всегда ощущается по особому

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua