"Ідеальний смак": кухар Клопотенко розкрив секрет правильного варіння картоплі
Картопля чи не найпопулярніший продукт серед українців. Її споживають вареною, смаженою, тушеною, запеченою.
Щоб правильно приготувати варену картоплю і щоб вона не розварювалася, є кілька простих лайфхаків, якими поділився відомий український кухар Євген Клопотенко.
"Зважаючи на те, що ви збираєтеся готувати з картоплі, треба подивитися на важливий показник – вміст крохмалю в коренеплоді. Чим він вищий, тим більше води в бульбі й тим швидше вона розварюється", – зауважив спеціаліст. За його словами, визначити, чи багато крохмалю у картоплі можна наступним чином: розріжте картоплину навпіл та потріть зрізаною частиною половинки одна об одну – якщо з’являється крохмаль, то його вміст високий.
Клопотенко каже, що картопля з низьким вмістом крохмалю під час варіння триматиме форму та не розвалюватиметься.
Кухар радить: якщо будете варити картоплю цілою, варто обрати бульбу одного розміру, тоді вони приготуються одночасно. Якщо ж треба, аби картопля приготувалася швидше, то перед варінням її треба порізати на шматочки.
Також, зауважив він, почищену картоплю краще не тримати довго перед варінням. Тож, аби варити коренеплід правильно, помийте його, почистіть, знову помийте, залийте холодною водою та ставте на великий вогонь. Якщо ж картоплю залити окропом, вона одразу покриється крохмалем.
Коли вода закипить, потрібно зменшити вогонь до середнього рівня та можна додавати сіль – чайна ложка без гірки на кілограм картоплі. Пінку, яка з'явиться під час варіння, потрібно видаляти.
Клопотенко зазначає, що в середньому картопля вариться 15-20 хвилин. Її готовність можна перевірити, якщо проштрикнути картоплю ножем, або довгою шпажкою.
Источник: news.uaportal.com