Goodnews.ua


Фахівці назвали продукти, які позбавлять головного болю

Ноябрь 05
16:20 2022

Якщо вас часто турбують головний біль, то вам необхідно відкоригувати свій раціон харчування. Лікарі назвали продукти, які допоможуть упоратися з головним болем. Як правило, головний біль виникає через зневоднення, спазм судин головного мозку і м’язів навколо голови, а також через брак кисню в мозкових клітинах.

У таких випадках для позбавлення від болю зовсім не обов’язково пити таблетки – досить і нешкідливих і простих засобів, зокрема правильних продуктів харчування. При зневодненні організму першим у дефіциті виявляється калій. Якщо ви випиваєте менше півтора літрів води на день, то причина вашого головного болю, швидше за все, полягає у нестачі рідини.

Крім рясного пиття, вам необхідно підвищити рівень калію в організмі. Це можна зробити за допомогою таких продуктів, як картопля (є її потрібно саме зі шкіркою) та апельсини. Від нападів головного болю, викликаних звуженням судин, можна позбутися за допомогою продуктів харчування, багатих на магній. Фахівці довели, що магній розслаблює судини і тим самим допомагає нормалізувати кровообіг у мозку. Отже, клітини головного мозку одержують більше кисню.

Якщо для вас найефективнішими препаратами від головного болю є таблетки типу но-шпи, то спробуйте включати в їжу більше багатих на магній продуктів — горіхів кешью, гречки, кедрових горіхів, мигдалю, кураги, бананів, авокадо, соняшникового насіння і бурого рису. Досить часто головний біль виникає через перенапруження м'язів, які розташовані навколо голови. Як правило, це викликано дефіцитом кальцію в організмі, що провокує порушення нервово-м'язової збудливості з наступним спазмом м'язів. У жінок подібний головний біль може виникати частіше через різке падіння рівня кальцію перед менструацією.

Медики рекомендують їсти більше нежирного сиру, натурального йогурту, пити більше ряжанки та молока. Для позбавлення від головного болю необхідно пити чорний чай саме з додаванням цукру, оскільки він покращує виділення катехінів із заварки, які справляють антимікробну та аналгетичну дію на організм.

Источник: medicalanswers.com.ua

Share

Статьи по теме

Останні новини

Погба отклонил предложение Манчестер Сити в пользу Ювентуса в 2022 году

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua