Дієтологи назвали найнебезпечніше м’ясо для людини
Вживання свинини та баранини позначаються не найкращим чином на організмі, але найнебезпечнішим вважається м’ясо гусака.
Фахівець із раціонального харчування, лікар-фізіотерапевт та дієтолог Марина Вауліна розповіла, яке саме м’ясо є найбільш небезпечним для організму людини. Про це пише ЮФ.
На думку фахівця, на першому місці знаходиться м’ясо гусака. Гусячий жир є досить важким для людини. Також вона заявила, що вживання свинини та баранини позначаються не найкращим чином на організмі. Але Вауліна наголосила, що важливіше не саме м’ясо, в принципі, а те, як його готують.
“М’ясо, яке зварили, приготували на пару або будь-яким іншим “дієтичним” способом, поданим з овочами, продуктами, що містять клітковину, засвоюється набагато краще”, – уточнила дієтолог.
Також вона дала пораду щодо попередньої підготовки продукту. На її думку, перед приготуванням м’ясо краще вимочувати у соєвому соусі, кефірі чи лимонному соку.
Ще один м’ясний продукт, на думку Марини Вауліної, який у малих дозах не завдасть шкоди – сиров’яле м’ясо. Йдеться саме про сиров’ялення, а не про копчення або просте в’ялення.
Звичайно, експерт згадала і копчені ковбаси, різні нарізки та інші аналогічні продукти, заявивши, що краще від них відмовитися, щоб уникнути проблем із травленням.
Але особливо шкідливим продуктом було названо м’ясо, яке зберігається у вакуумній упаковці. І справа не в самому способі зберігання, а у дотриманні правил зберігання. Купуючи такий продукт, людина ризикує отримати вирізку, яку кілька разів заморожували та розморожували. Так як подібну продукцію, як правило, постачають з іншої країни, термін зберігання значно збільшений. Підвищення цього терміну можливе лише за рахунок використання різних консервантів, які не мають жодної користі для людини.
Дієтолог порадила купувати охолоджене м’ясо кролика, курки та індички, які відрізняються дієтичними властивостями. І враховувати рекомендований спосіб приготування.
Источник: glamour.kyiv.ua