Дієтолог розкрила корисні властивості імбиру
Імбир має низку корисних властивостей, серед яких покращення метаболізму, виражену протимікробну дію, зміцнення імунітету та інші.
«Імбір дуже багато корисних властивостей, за це ми його й любимо. У складі імбиру у великій кількості містяться фітонциди — речовини, які мають легку освіжаючу бактерицидну дію. Чашка імбирного чаю навряд чи стане повноцінними ліками від простудних захворювань, але допоможе пом'якшити симптоми хвороби», — зазначила лікарка.
За її словами, в імбирі міститься пекуча речовина — капсаїцин, яка має виражені протимікробні дії. За рахунок вмісту капсаїцину імбир покращує кровопостачання слизових та мигдаликів, тому його також можна використовувати для профілактики хронічних захворювань.
Крім того, цей продукт є джерелом вітамінів та корисних мікроелементів, а також позитивно впливає на стан імунітету у порожнині рота. Нарешті, імбир покращує метаболізм і сприяє схудненню, за умови, що людина дотримується низькокалорійної дієти, підкреслила Тихомирова.
Якщо пожувати шматочок імбиру, відразу ж можна відчути гострий свіжий смак, після якого з'являється пекучість. Прийом імбиру сприяє загостренню смакової чутливості, тому вважається, що імбир покращує сприйняття всіх смакових відчуттів від їжі», — додала дієтолог.
Дотримання цих рекомендацій не скасовує необхідності консультації з фахівцем.
Источник: storinka.com.ua