Goodnews.ua


Чоловіка судитимуть за заклики в російській соцмережі повалити владу

Март 22
20:06 2019

До суду скерували обвинувальний акт стосовно чоловіка, обвинуваченого у розповсюдженні у російській соцмережі "Одноклассники" закликів захопити державну владу. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Чернігівської області.

"Прокуратурою Чернігівської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно жителя Ріпкинського району, якого обґрунтовано обвинувачують у розповсюдженні матеріалів із закликами до вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109 КК України)… Наразі обвинувальний акт направлено для розгляду до Ріпкинського районного суду", — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, чоловік розміщував в російській соцмережі "Одноклассники" публічні заклики, спрямовані на повалення антинародної влади та фізичну розправу над урядом та депутатами Верховної Ради України.

"Згідно з висновками експертиз, які проводилися в межах даного кримінального провадження, публічні виступи та висловлювання вказаної особи є закликами інклюзивної дії, тобто такими, що не виключають мовця з майбутньої діяльності", — зазначили у прокуратурі.

Санкцією ч. 1 ст. 109 КК України передбачено покарання — обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Источник: unn.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Разобрался со всей защитой и забил: четвертый гол Довбика за Рому в обзоре матча с Монцой

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua