Goodnews.ua


Чи може телефон вберегти від хвороб

Март 11
22:03 2019

Складати харчовий раціон на основі ДНК скоро можна буде за допомогою смартфона, пише Daily Mail.

Лондонські вчені тестують програми, яка зчитуватиме штрих-коди харчових продуктів у супермаркеті на наявність компонентів, що спричиняють діабет і захворювання серця.

Цей додаток можна буде встановити на смартфоні або спеціальному браслеті. Перед використанням пацієнти мають пройти тест ДНК, який визначить, наскільки вони вразливі до цукру, солі, вуглеводів або кофеїну, пояснює газета.

Програму розробили вчені Імперського коледжу в Лондоні.

Те, що людям з діабетом чи захворюванням серця треба уникати солі, — відомий факт, наголосив розробник програми, професор Кріс Тумазу.

"Якщо у вас є ген ожиріння, то насичені жири важливі, — додає Тумазу. — Якщо у вас є ген діабету другого ступеню, то винуватцями є насичені жири та сіль".

Але доктор Франсис Ельмзлі з Союзу клінічної генетики попередила, що до програми треба ставитися з "долею скептицизму".

"На цій стадії, я би сказала, що таким додаткам ще зарано передбачати ризик захворювання окремої людини", — цитує Ельмзлі газета.

Додаток наразі перевіряють на пацієнтах із діабетом другого ступеню. Однак він також засвітився на програмі ВВС "Лондон навиворіт" (London Inside Out), де англійська родина схвально відгукнулася про її використання. У проргамі Саманта Крайн-Спенсер, яка генетично схильна до діабету, сказала, що додаток "дав їй друге дихання", дозволивши змінити дієту.

Источник: bbc.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Денежная помощь на дрова в Украине: кто может получить и сколько

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua