Біологи пояснили, чим загрожує захоплення цукром
Серед іншого це може підвищити ризик розвитку діабету, серцево-судинних захворювань, хвороб Альцгеймера та артриту.
Кардіологи відзначають, що серйозне навантаження на здоров'я дає доданий цукор, що надходить з напоїв (наприклад, газування), закусок та десертів. Незважаючи на те, що насолода робить страву смачнішою, надто часте вживання таких продуктів призводить до сумних наслідків, наприклад до діабету або жирової хвороби печінки.
Як пише Eat This, Not That!, вчені провели експеримент, під час якого учасників попросили фіксувати зміни у тілі після виключення зайвого цукру. З'ясувалося, що відмова від цієї добавки може знизити ризик діабету, серцево-судинних захворювань, хвороби Альцгеймера та артриту. Дієтолог Еллісон Таллман уточнила, що це також знижує ризик розвитку деяких видів раку. Вона зазначила, що особливо небезпечний цукор, який знаходиться в оброблених харчових продуктах, наприклад, у печиві, чіпсах та тортах.
"Відмова від цукру протягом місяця може бути корисною для здоров'я травної системи. Відмовившись від цих продуктів і, отже, від цукру, ми, ймовірно, збільшимо нашу енергію і відчуємо себе краще, ніж будь-коли", — каже Таллман.
Вчені також зазначили, що люди регулярно п'ють газовані напої з цукром і наражають себе на більший ризик розвитку карієсу. Так, у дорослих, які вживають від одного до двох солодких напоїв на день, на 30% більше стоматологічних захворювань, ніж у тих, хто не вживає.
Источник: storinka.com.ua