Goodnews.ua


Байден заявив, що американські війська стануть на захист Тайваню у разі вторгнення Китаю

Сентябрь 19
12:24 2022

Президент США Джо Байден запевнив, що американські війська будуть захищати Тайвань у разі вторгнення з боку Китаю. Він підтвердив, що Сполучені Штати мають намір дотримуватись зобов'язань щодо допомоги оборони Тайваню.

Про це Байден заявив 18 вересня в інтерв'ю програмі "60 секунд" на сайті американського телеканалу CBS. Він наголосив, що йдеться саме про участь американської армії у бойових діях.

"Ми згодні з тим, що підписали давно, – що існує Політика одного Китаю*, а Тайвань сам ухвалює рішення про свою незалежність. Ми не заохочуємо їхню незалежність. Це їхнє рішення", – пояснив Байден політику США щодо Китаю і Тайваню.

Водночас він запевнив, що якщо відбудеться безпрецедентна атака армії Китаю на Тайвань, то армія США стане на захист Тайваню. Ведучий перепитав, чи буде ця участь США відрізнятись від участі у ситуації в Україні – чи поїдуть американські військові захищати Тайвань, на що Джо Байден відповів ствердно: "Так".

Після інтерв'ю представник Білого дому заявив, що політика США щодо Тайваню залишилася без змін. Він нагадав, що у 1979 році Вашингтон формально припинив дипломатичні відносини з Тайванем, визнавши Пекін єдиним представником Китаю. Водночас Закон про відносини з Тайванем зобов'язує США допомогти оснастити Тайвань для самооборони.

* "Політика одного Китаю" полягає в офіційному визнанні тільки однієї китайської держави, незважаючи на існування двох країн, які проголосили себе Китаєм. Це означає, що для встановлення дипломатичних відносин із Китайською Народною Республікою (КНР) будь-яка держава повинна розірвати офіційні відносини з Республікою Китай (самопроголошена назва Тайваню), і навпаки.

Источник: news.obozrevatel.com

Share

Статьи по теме

Останні новини

Нарушения гормонального фона, от которых страдает внешность: 9 симптомов

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua