Goodnews.ua


Австралійська компанія представила водневий аналог Tesla Powerwall

Январь 25
14:38 2021

Стартап Lavo у співпраці з Університетом Нового Південного Уельсу розробив лінійку пристроїв для зберігання енергії у вигляді водню. Як повідомляє New Atlas, домашня батарея Lavo – це система електролізу, накопичувач водню і технологія для харчування паливних елементів, об’єднані в одному корпусі. За заявами компанії-розробника, Lavo поставляється зі сховищем на 40 кВт * год і терміном служби до 30 років, що в три рази більше показників літій-іонних установок Tesla Powerwall 2.

Система Lavo підключається до сонячних панелей або енергомережі для акумулювання надлишкового електрики й до домашнього водопроводу – для введення і виведення води в процесі електролізу. Установка автоматично збирає воду, виділяє кисень і зберігає водень в запатентованих капсулах. У стані спокою водень залишається в чотирьох резервуарах, а, при необхідності, – перекладається в електроенергію через батарею на 5 кВт * год. У Lavo стверджують, що невеликий обсяг цього акумулятора компенсується основним завданням – 5 кВт * год досить для «прикордонного пункту» між установкою і побутовими приладами.

При цьому Lavo розглядає кілька сценаріїв застосування. Для приватних будинків – компанія поставляє один акумуляторний блок, а великим підприємствам пропонує створити мініатюрну електростанцію. Воднева установка підтримує інтеграцію – кілька блоків Lavo можуть бути з’єднані в одну екосистему з можливістю управління через мобільний додаток.

Алан Ю., гендиректор Lavo, заявляє, що обсяг в 40 кВт * год здатний забезпечити електроенергією один приватний будинок протягом двох-трьох днів при повному заряді енергоблоку. Більш того, на відміну від стандартних літій-іонних рішень, воднева батарея може одночасно заряджатися і передавати енергію в підключені приміщення. Резервуари з воднем також можна зняти та приєднати до інших систем, наприклад, для зарядки електровелосипеда.

Базова установка обійдеться в $ 34 тис. Її ресурс – не менше 20 тис. циклів, а також 10 років гарантії. Компанія планує організувати поставки в найближчі місяці й вже обзавелася першим великим клієнтом – інвестиційною компанією Gowings Bros. Остання підписала з Lavo контракт на 200 блоків живлення, які будуть забезпечувати роботу декількох офісів в різних містах Австралії.

Источник: sundries.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

До довічного ув’язнення засудили навідника окупантів, який допомагав захопити Бахмут — СБУ

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua