Goodnews.ua


Зеленський: Якби план Трампа про закінчення війни за 24 години був дієвим, я був би щасливим

Январь 29
13:22 2024


Президент Володимир Зеленський каже, що хотів би почути план кандидата на пост президента США Дональда Трампа щодо закінчення війни в Україні за 24 години, і якби цей план був дієвим, то він би був щасливим, бо знає ціну, яку щодоби платять українці.

Про це він сказав в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD, передає Укрінформ.

«Ну, я поспілкуюсь з ним (з Трампом — ред.). І ви знаєте мене, що я людина абсолютно відверта, і я точно зможу це сказати після зустрічі. І я скажу вам чесно − якщо його формат або його формула призведе до миру, і йому справді достатньо 24 години, то я буду дуже щасливим президентом. Дуже щасливим. Тому що я знаю, скільки за одну добу ми втрачаємо людей. Я знаю, скільки це коштує. Тому я буду щасливим, якщо хтось покаже, як закінчити війну за 24 години. Хто знає», — сказав Зеленський.

Зеленський також зазначив, що США справді є партнером України номер один, і наша держава має двопартійну підтримку, а що буде далі — побачимо.

«На сьогодні ми маємо двопартійну підтримку у США. Є деякі голоси від Республіканської партії, які не підтримують Україну, але в більшості своїй обидві партії підтримують Україну. Тому я не вірю, що політика Сполучених Штатів залежить тільки від однієї людини. Або мені не хочеться в це вірити. Подивимось. Сьогодні Байден і його адміністрація нас підтримують, і я задоволений нашими відносинами. Кращих відносин в України із США не було. Як буде, коли буде інший президент, складно сказати. Подивимось, хто буде цим президентом. Життя підкидує нам багато різних сюрпризів», — наголосив Глава Української держави.

Читайте також: Трамп виступив проти компромісної угоди щодо кордону США, від якої залежить допомога Україні

Він також зауважив, що не розмовляв про це з Трампом, а остання його розмова була тоді, коли Трамп був президентом США.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський запросив експрезидента США Дональда Трампа здійснити візит до Києва після його обіцянки «дуже швидко» зупинити війну в разі перемоги на цьогорічних виборах.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме

Останні новини

Как снизить кортизол в организме: 6 эффективных способов

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua