Goodnews.ua


Зеленська провела нараду з підготовки до регіонального саміту Коаліції шкільного харчування

Август 14
18:12 2024


В Офісі Президента за участю першої леді Олени Зеленської відбулася робоча нарада, присвячена підготовці до регіонального саміту Коаліції шкільного харчування, що пройде у Києві в листопаді. 

Під час наради також були озвучені очікування від реформи шкільного харчування в Україні. Як передає Укрінформ, про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила у Телеграмі.

«Україна стає європейським центром реформування шкільного харчування. Колись — мрія, тепер – реальність: у листопаді прийматимемо в Києві регіональний саміт Коаліції шкільного харчування — глобального об’єднання понад 100 країн. До цього клубу високих стандартів ми вступили торік. А тепер, ставши його повноцінним учасником, маємо нагоду організувати майданчик для міжнародної співпраці та розширення коаліції», — зазначила Зеленська.

Вона наголосила, що гасло заходу — «В Україні про Україну», бо саміт стане нагодою розповісти про перебіг реформи шкільного харчування в Україні.

«Про те, як проводимо її під час оборони країни: як, попри труднощі воєнного часу, оновили нормативну базу, переобладнуємо харчоблоки й будуємо нові, навчаємо кухарів і зрештою годуємо дітей — якісно, поживно й здорово. Це справді унікальний світовий досвід. Реформи, яка почалася в COVID й успішно триває під час ворожого вторгнення, немає більше ніде у світі. Хочеться побажати решті країн, щоб і не було. Але нам дійсно є чим поділитися на регіональному саміті», – зауважила перша леді.

За словами Олени Зеленської, на саміті планують розкрити три теми: вплив харчування на здоров’я дітей; вплив харчування на якість життя та безпечне середовище в стресових умовах (особливо близька Україні тема); розвиток економіки через призму шкільного харчування та шлях до рівності в доступі до їжі.

Читайте також: Зеленська взяла участь у першому в Україні заході Коаліції шкільного харчування

Як повідомлялося, реформа шкільного харчування стартувала в Україні у 2020 році. Започаткована вона з ініціативи дружини Президента Олени Зеленської. На оновлене шкільне меню заклади загальної середньої освіти перейшли з 1 січня 2022 року.

13 серпня уряд розподілив майже ₴1,5 мільярда субвенції на модернізацію харчоблоків у школах.

Фото: Офіс президента

Share

Статьи по теме

Останні новини

Трамп відмовився відповідати, чи хотів би він перемоги України

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua